
၁။ ၾကက္ဥ၊ ၊ ငံုးဥ၊ ငွက္ဥ၊ ဘဲဥႏွင့္ ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးတို့မွာ ပါ၀င္တဲ့ ပရိုတင္းဓါတ္ေတြေၾကာင့္ လူ၏ ခႏၶာကိုယ္ကိုလည္း သန္မာထြားၾကိဳင္းလာေစႏိုင္သလို ၾကြက္သားမ်ားကိုလည္း ပို၍ သန္မာေစႏိုင္ပါတယ္။
၂။ ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးတို့၏ အႏွစ္ထဲမွာ ပါ၀င္တဲ့ ဗီတာမင္ဘီကိုလင္းဓါတ္ဟာ ဦးေႏွာက္ႏွာ့ဗ္ေက်ာတို့၏ လွဳပ္ရွားမွဳမ်ားကို သန္မာေစျပီး အားေကာင္းေစသည့္အတြက္ ဦးေႏွာက္အာဟာရကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ကိုယ္၀န္ေဆာင္မိခင္မ်ား ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးကို မ်ားမ်ားစားေပးသင့္ပါတယ္။
၃။ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥတို့ကို နံနက္စာအျဖစ္ စားသံုးေပးပါက ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကိုလည္း ထိန္းေပးႏိုင္ပါတယ္။

၅။ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥ စတဲ့ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးတို့မွာပါ၀င္တဲ့ လူတင္နဲ့ ဇီဇန္သင္းပရိုတင္းဓါတ္ေတြဟာ Macular Degeneration လို့ေခၚတဲ့ အသက္အရြယ္ရလာတာႏွင့္အမွ် ေလွ်ာ့နည္းလာတဲ့ မ်က္စိအားနည္းလာမွဳကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ႏွလံုးေသြးေၾကာကို ေကာင္းမြန္ေစတာေၾကာင့္ ႏွလံုးေသြးခဲမွဳႏွင့္ ေလျဖတ္ေရာ
ဂါမ်ားကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။
သတိျပဳရန္ =
ၾကက္ဥ၏ အႏွစ္ထဲတြင္ ကိုလက္စေရာပါ၀င္မွဳ ျမင့္မားေနသည့္အတြက္
ေန့တိုင္း မစားသင့္ပါ။ တစ္ပတ္ကို ၃၊ ၄ ၾကိမ္သာ စားသင့္ပါသည္။
Credit : ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္(ပူတာအို)
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.